Úspěšný start na trhu práce – příležitost pro absolventy!

Blíží se období zimních státních zkoušek a spolu s tím se pro mnohé vyvstává otázka co dál. Hledat práci v oboru nebo se pustit do neznámých vod? V novinách neustále straší o problémech absolventů nalézt práci – je to skutečně tak? Jakou máš šanci uspět?

Jednou z možností, jak zvýšit šance na dobrý rozjezd kariéry, je projekt Úspěšný start na trhu práce, který je financovaný z prostředků Evropského Sociálního Fondu prostřednictvím OPL ZZ a státního rozpočtu ČR – a proto je pro účastníky zdarma.

Oč jde?
Během intenzivního 8-denního kurzu tě zkušení lektoři z praxe připraví na různé situace a záludnosti, které tě mohou potkat u pohovoru. Na příkladech z praxe posílíte tzv. soft skills – měkké dovednosti (komunikace, prezentace a sebe prezentace, týmová spolupráce, rozhodování a řešení problémů), což ocení tvůj budoucí zaměstnavatel, projdeš psychodiagnostickými testy, které ti pomohou zorientovat se v tvých osobních možnostech a rezervách. Navíc tě čeká odborné pracovní poradenství a bonusem je potom fakt, že projekt nabízí polovině účastníků zajištění zaměstnání dle jejich schopností a to ve společnostech, které se do projektu již zapojily či během roku zapojí.

O kvalitě a přínosu kurzů vypovídají i reakce účastníků proběhlých kurzů: „Něco takového jsem nečekal, celý program předčil moje očekávání. Nejvíce oceňuji rady, jak psát CV a jak se chovat u pohovorů, že i nevinná otázka ze strany personalistů může mít hlubší význam. Překvapil mě milý přístup lektorů.“

„Překvapila mě osobnostní diagnostika, opravdu seděla na moje vlastnosti a schopnosti. Připomněla mi, na čem bych měla zapracovat. V praxi určitě využiji všechny informace, které jsem na kurzu získala.

Chceš se přihlásit? Projekt je určen především pro absolventy VŠ do 2 let od ukončení studia (a do věku max. 30 let). Podmínkou je, že nesmíš být studentem denního studia a zároveň nesmíš být přihlášený na úřadu práce. Bližší informace a přihlášku do projektu najdeš na .

Využij času, který budeš mít po státnicích a získej zdarma informace z praxe. Projekt běží do června 2011, nejbližší termín konání kurzů je 15. – 25. února v Praze.